Sóterápia

Szalonunk a maga nemében egyedülálló, különlegessége a gyógyító és gyönyörű sófal. Az edzés egy egészséges és gyógyító légtérben zajlik, melynek mikroklímája mindamellett, hogy bakterológiailag rendkívül tiszta, a szervezetünk számára fontos kémiai elemeket – jódot, káliumot, magnéziumot, szelént – és számos más hasznos anyagot tartalmaz.

A sóterápia egy méregtelenítő gyógymód, a szervezet tisztulását fokozza. Érvényesül a só nagyfokú oldó hatása, melynek következtében a belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő.

A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből áll.  A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. A sókristályok életfontosságú negatív ionokat adnak le a szoba levegőjének. A túltengésben lévő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben a krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért. A sótégla által leadott, belélegzett negatív töltésű ionok kedvezően hatnak egészségünkre, tüdőtisztító hatása révén fokozzák a teherbírást, erősítik teljesítőképességünket, a test összes funkciójára pozitív hatással vannak. A negatív töltésű ionok lelkileg támogatják idegi erőinket és általános közérzetünket, például a stressz, a gondok, a félelmek és a depresszió esetében. Gyógyító hatásán kívül a stresszoldásra, relaxációra, illetve a jó közérzetre hat, javítja az alvás minőségét. Pozitív élettani gyógyhatással bír az emberi szervezetre, elsősorban a légzőszervekre. A szervezet öngyógyító folyamataiban játszik nagy szerepet.

Természetes gyógymód az egészségünk védelmére.