Tulajdonképpen egy mikroszkopikus gombafajta, amit – mint a neve is mutatja – a sörgyártás során használnak. Abban különbözik a többi élesztőtől, hogy extrém mennyiségben tartalmaz tápanyagokat, fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat. De hogy konkrétan milyen előnyei vannak a szervezetre, nézzük:

Nemcsak, hogy kimagasló fehérjetartalma van, de komplex fehérjeforrás is, mert olyan aminosavakat is tartalmaz, amit a szervezet nem képes előállítani.

Kiválóan erősíti az immunrendszert és magas szeléntartalmának köszönhetően erős gyulladáscsökkentő hatása van.

Teljes értékű B-vitamin forrás, így elősegíti a szövetek gyors regenerációját és az izmokat is erősíti.

Mivel egyfajta probiotikum, segít a bélflóra egészségének megtartásában és elősegíti a tápanyagok felszívódását.

Hosszú idejű használata megakadályozza a migrén kialakulását.

Bónusz: kiváló szépségvitamin! Rendszeres fogyasztásával egészségesebbé válik a haj, a köröm és a bőrre is nagyon kedvezően hat.