Ha már a narancsbőr ellen küzdünk nap mint nap, nézzük milyen jótékony hatásai vannak magának a gyümölcsnek.

Rögtön kezdjük egy jótanáccsal: pucolásnál nem baj ha marad rajta a fehér, hártya szerű belső héjból, hiszen azon része öregedésgátló hatással bír.

Nagyon magas az A és C-vitamin tartalma, így rendszeres fogyasztásával nagyban hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez.

Kiváló antioxidáns, így segít megkötni a szabadgyököket és ezzel megőrizni frissességünket és fiatalságunkat.

Polifenol tartalmának köszönhetően a vírusokkal is sikeresen veszi fel a harcot.

Alacsony a glikémiás indexe, alig van benne kalória, így nem kell aggódni a fogyasztása miatt cukorbetegeknek sem.

Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést és a felszívódást is, illetve a koleszterin szintre is kedvezően hat.

Limonoid tartalmának köszönhetően sikeresen veszi fel a harcot egyes daganatos megbetegedésekkel szemben.

Bónusz: fitoösztrogén tartalma segít a nőgyógyászati panaszok enyhítésében.