Kijárási korlátozás van, de sportolni még mindig lehet. Ennek nyilván több oka is van, ez egyik biztosan az, hogy nem lenne baj, ha nem őrülnénk meg a 4 fal között, a másik pedig a sport egész testre, de főleg az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása. Nézzük hogyan hat a sport védekező rendszerünkre:

Nagyon sok kutatás vizsgálta a sport, immunrendszer, megfázás hármasát és mindegyik azt igazolta, hogy a sportolók között ritkábban fordul elő légúti megbetegedés. Ennek oka, hogy a sport fokozza bizonyos sejtek termelődését, melyek védenek az ilyen kórokozók ellen. Sőt, több is kerül a véráramba ezekből a sejtekből, amelyek így hatékonyabban tudják szerepüket ellátni.

A sportolás során megnőtt testhőmérséklet szintén gátolhatja a kórokozók szaporodását, így a szervezet hatékonyabban győzi le azokat.

Sportolás során az agy működése is fokozódik, javul a koncentrációnk és a memóriánk, viszont a stresszhez kapcsolódó hormonok kibocsátása csökken.

Hatására az anyagcsere is fokozódik, így gyorsabban ürülnek ki a méreganyagok.

Bónusz: itt is igaz, hogy mindent csak mértékkel! A túlzásba vitt sport megfelelő regeneráció nélkül gyengíti immunrendszerünket.